7 tips til aktiviteter for en barnefamilie i Lofoten

Lofoten er en av Norges mest bemerkelsesverdige destinasjoner, kjent for sine majestetiske fjell, det turkise havet og de hvite strendene. For en barnefamilie kan Lofoten være en drømmedestinasjon med sin overflod av utendørsaktiviteter og opplevelser som vil skape uforglemmelige minner.

1. Fjellturer for hele familien

Lofoten har noen av Norges mest imponerende fjell, og det finnes utallige stier som er egnet for hele familien. I Lofoten trenger du ofte ikke gå så langt for å få fantastisk utsikt.

(Linke til fjellturer i lofoten under aktiviteter)

2. Utforske strendene

Lofoten har et utvalg av vakre strender som passer perfekt for barnefamilier. Lek i sanden, bygg sandslott og ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet. Hauklandstranda og Uttakleiv er to populære strender som bør være på listen din.

3. Snorkling

Snorkleturer passer for de fleste, barn som voksne. Havet i Lofoten yrer av liv om sommeren, og med en sikt på rundt 20 meter er det ideelle forhold for å utforske undervannsverdenen. De guidede snorkleturene tar dere med på båttur til de flotteste snorklestedene.

(Linke til snorkling i lofoten under aktiviteter)

4. Jakt på nordlyset

Hvis dere besøker Lofoten om vinteren, bør dere ikke gå glipp av sjansen til å observere det magiske nordlyset. Dette er en uforglemmelig opplevelse for barna, som garantert vil bli fascinert av det dansende fargerike lyset på himmelen.

(Linke til nordlyssafari under aktiviteter)

5. Lofotakvariet

Ta med familien til Lofotakvariet. Her kommer dere tett på fisk og sjødyr. Alt fra sjøpølser og krabber til kveiter og skrei. Bli med på mating av selene og oteren. Akvariet har også en hyggelig og familievennlig kafé med en fantastisk sjøutsikt.

(Linke til akvariet)

6. Lofotr Vikingmusem

På Lofotr Vikingmuseum på Borg kan dere oppleve vikingtiden i et levende miljø. Her får dere hilse på mange ulike dyr, bli med på seiltur i vikingskipet, kjenne lukten av tjære og bål, spise vikingenes mat og høre deres historie.

(Linke til lofotr)

7. Dyrelivssafari

Ta med familien på dyrelivssafari hvor dere kan se sjøfugler, havørn og kanskje til og med spekkhoggere. Fra båten mates gjerne ørnene med fisk, sånn at dere får se dem på nært hold. Båtturen på dyrelivssafariene er gjerne en opplevelse i seg selv.

(Linke til fuglesafari under aktiviteter)

7 tips til aktiviteter for en vennegjeng i Lofoten

Lofoten kan tilby et hav av fantastiske opplevelser for vennegjenger som søker eventyr og natur. Her er syv aktivitetstips som forhåpentligvis vil fylle turen deres med latter og gode minner.

1. Coasteering

Opplev naturens eget badeland i Lofoten. Coasteering er en aktivitet hvor dere svømmer, klatrer og hopper langs kystlinja, ikledd våtdrakt, flytevest og hjelm. Lofotens uberørte kystlinje er perfekt for coasteering med sine skjulte kulper, bukter og strender.

Link til coasteering under aktiviteter

2. Surfing

De to mest kjente surfestedene i Lofoten er stranda på Unstad og Flakstadstranda. Begge strendene arrangerer kurs, serverer mat og har utleie av surfeutstyr.

Link til surfing under aktiviteter

3. Rib-turer

Bli med på en fantastisk opplevelse i store og raske gummibåter. Arrangørene skreddersyr gjerne turene etter ønskene til din gjeng. Det kan være alt fra bølgerafting, fuglesafari, spekkhoggersafari, besøk til gamle fiskevær eller et strandhugg med grillet mat og god drikke under midnattssolen.

Link til ribturer under aktiviteter

4. Golf i Lofoten

Ta med vennegjengen på en unik golf-opplevelse. Golfbanen på Gimsøya i Lofoten ligger rett ved storhavet med fritt utsyn mot midnattssola og er en av verdens mest spektakulære golfbaner. Banen har 18-hull og har havet som naturlig vannhinder og sandstrender som naturlige sandbunkere.

Link til golf

5. Meld dere på en idrettskonkurranse

Lofoten har mange løp med deltakere fra hele verden. Meld dere på triatlon, løpekonkurranser i fjellet eller vm i skreifiske.

Se et utvalg av konukurranser i Lofoten her (link til konk under aktiviteter)

6. Kulturelle opplevelser

I sommerhalvåret arrangeres det flere store festivaler i Lofoten som kan være verdt å planlegge turen etter. Det er noe magisk med store musikkopplevelser omringet av fantastisk natur. Lofoten har også flere museer, gallerier, og et akvarium dere kan besøke.

Link til museer, link til gallerier, link til festivaler, link til akvariet – alle under aktiviteter.

7. Yoga

På Trevarefabrikken i Henningsvær arrangeres det yoga flere ganger i uka. Her tilbyr de varierte yogaklasser i det de kaller Trandamperiet, en skjult oase i tredje etasje, med en fantastisk utsikt til havet. For å være med på yogatimene kan du betale for drop-in, kjøpe klippekort eller månedlig medlemskap. Innimellom arrangerer de også yogaretreats som går over flere dager.