Om Henningsvær

Henningsvær er kanskje Lofotens mest kjente fiskevær. Stedet er også kalt Nordens Venezia, dette er fordi øygruppa kobles sammen av flere bruer og moloer.

Henningsvær er fredet av riksantikvaren på grunn av fiskeværets store kulturhistoriske verdier. Her er det opprinnelige miljøet bevart, med blankskurte sjøhus, og rorbuer tett i tett.

Bakom husene langs brygga ligger en fargerik blanding av bolighus, butikker, verksteder, kafeer, restauranter og overnattingssteder. Rundt omkring i fiskeværet står hjellene, som er tørkeplasser for tørrfisk, og ikke minst et kjent motiv fra Lofoten.

Henningsvær har også en fotballbane som er verdenskjent på grunn av sin unike beliggenhet på en smal utstikker i havet.

Henningsvær om vinteren

Førjulstiden i Henningsvær betyr gløgg og konkurranser, kanelsnurrer og kaffe, sauna og vinterbading, lokale råvarer, koselige butikker, galleribesøk og konserter. «Førjulseventyret» arrangeres hvert år i november og desember. 

Siste del av vinteren er Henningsvær sentrum for verdens største torskefiske, Lofotfiske. Under Lofotfisket er det masse liv i havnen med båter og fiskere. 

Fra Henningsvær er det kort vei til flere spektakulære topptur-ruter hvis du vil oppleve lofotfjellene på ski. Se oversikt over aktiviteter her..

Spise og drikke i Henningsvær

Henningsvær er kanskje en liten plass, men kan allikevel tilby mange kafeer og restauranter av høy kvalitet, flere med fokus på lokale råvarer og tradisjoner. Se oversikt over spisesteder i Henningsvær her..

Fakta om Henningsvær