Fiskeværet Henningsvær

Mat og drikke i Henningsvær

Henningsvær er kanskje en liten plass, men kan allikevel tilby mange restauranter, barer og kafeer av høy kvalitet, flere med fokus på lokale råvarer og tradisjoner.

Restaurant Feskarheimen:

er lett å oppdage i det mintgrønne huset, ikke langt fra Henningsvær rorbuer. Elegant restaurant som er bevisst på lokale råvarer. Her serveres tradisjonsmat med en moderne touch.

Trevarefabrikken:

er et perfekt sted for både kaffe, øl, vin, lunsj og middag, gjerne i kombinasjon med people-watching eller en konsert. Denne populære plassen ligger i en moderne oppusset fabrikk med lokasjon ut mot havet.

Sjy1 - Einar Hallstensen:

Sjy1 er en restaurant og et eventlokale i Henningsvær drevet av den dyktige kokken Einar Hallstensen.

Full Steam Henningsvær:

Det tidligere trandamperiet i Henningsvær er nå omgjort til en kombinasjon av museum og restaurant. Bestillinger gjelder kun for grupper.

Fiskekrogen:

er Henningsværs eldste restaurant. Den ble etablert i 1989, og drives fortsatt av samme familie. Her får du sjømat fra Henningsvær, kjøtt fra gårder i Lofoten, og vegetariske alternativer basert på lokale råvarer.

Einvær:

er en restaurant i Henningsvær som ble startet av gjengen bak Restaurant Einer i Oslo. Einvær tilbyr moderne konsepter tilpasset sesong og aktualiteter, som for eksempel Tekno Brunch med Mac’n cheese eller «kjebab» med naturvin.

Kafeen på Galleri Lofoten:

her kan du nyte et glass vin og et ostefat fra den lokale osteprodusenten Aalan Gård. Her får du også nytrukken kaffe og økologisk bakverk fra bakeri Unseld.

Tobiasbrygga Bar&Cafe:

er en fredelig restaurant som ligger i et hyggelig lokale helt ute på kaikanten i Henningsvær. Menyen består av lokale råvarer og er satt sammen av engasjerte kokker. 

Kafé Knusarn:

finner du ved inngangen til Henningsvær. Dette er en koselig kafe med kaker, smørbrød og lunsjretter.

Klatrekafeen:

er både kafé, spisested og bar. Her møter du på alt fra klatrere, fiskere, skigåere og artister, og er med andre ord en plass for alle.

Henningsvær Lysstøperi & Kafé:

er en populær kafé med en koselig atmosfære midt i Henningsvær. Her finner du håndstøpte stearinlys, fersk gjærbakst, god mat og drikke.