Idrettskonkurranser i Lofoten

Lofoten har flere idrettskonkurranser med deltakere fra hele verden, som kommer for å måle krefter i den fantastiske naturen. Meld deg på triatlon eller løpekonkurranser i fjellet. Eller hva med å bli med i vm i skreifiske?

The Arctic Triple – Lofoten Skimo

Lofoten Skimo arrangeres hvert år i uke 11 og er et skibestigningsløp med en løype som krysser Lofoten fra nord til sør og har en flott kombinasjon av spektakulære topper og rygger med en magisk havutsikt hele veien til målstreken i Svolvær.

The Arctic Triple – Lofoten Ultra Trail

Lofoten Ultra Trail arrangers hvert år I uke 22, med løperuter fra 12 km og opp til 166 km. Løypene passerer gjennom fantastiske landskap med fjellrygger, hvite strender, grønne åser og grå klipper – nesten hele tiden med havet i sikte eller bare meter fra føttene dine.

The Arctic Triple – Lofoten Triathlon

Lofoten Triathlon arrangers hvert år i uke 33 og blir ofte kalt “verdens vakreste triatlon”. En triatlon består av etapper med løping, svømming og sykling.

Lofoten High5

Lofoten High5 er et spektakulært toppturløp med utgangspunkt i fem fjelltopper som alle kan sees fra Svolvær torg. Lofoten High5 er en populær konkurranse for både aktive og mosjonister. Løpet har start og mål på Svolvær torg. Toppene som bestiges er Fløya (590 moh), Blåtind (621 moh), Tuva (477 moh), Lille Kongstind (378 moh) og Tjeldbergtind (367 moh).

HOKA Lofoten Skyrace

Lofoten Skyrace har fem distanser som går over to dager. Et løp i spektakulært landskap inkludert to fjellkryssinger på den lengste løypen.

VM i skreifiske

VM i skreifiske og Lofotcupen arrangeres vanligvis i Svolvær i slutten av mars hvert år. Det tradisjonsrike arrangementet som er en av verdens største fiskekonkurranser, tiltrekker seg flere tusen mennesker, og skaper et yrende liv i byen med skreien i fokus. Arrangementet er en kombinasjon sportsfiske-konkurranse, festligheter, konserter og mye god mat og drikke.