Gallerier i Henningsvær og omegn

Gallerier og kunst i Henningsvær

I Henningsvær finner du Galleri Lofoten med Norges største kunstsamling av nordnorske malerier fra perioden rundt forrige århundreskifte, de har også skiftende utstillinger med samtidskunst.

KaviarFactory er som navnet tilsier en gammel kaviarfarbikk med lokasjon ut mot havet ved inngangen til Henningsvær. Den gamle fabrikken er gjort om til et moderne galleri som viser skiftende utstillinger med samtidskunst.

På Engelskmannsbrygga i Henningsvær finner du glassblåserkunst til salgs. Her får du også en sniktitt inn i verkstedet til glassblåserne.
Gallerier i kort kjøreavstand fra Henningsvær.

På Galleri Espolin i Kabelvåg kan du oppleve kunstneren Kaare Espolin Johnsons bilder som formidler landsdelens dramatiske historie og kystfolkets liv. I Kabelvåg finner du også Galleri lille Kabelvåg og Lofoten Glass.

På Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær er det skiftende utstillinger av samtidskunst. Svolvær kunstforening holder til i Sentrumsgården i Svolvær og har cirka syv salgsutstillinger i året, for den som er ute etter å kjøpe kunst, eller bare vil kikke.