Henningsvær, in the heart of Lofoten!!

Nye drivere av Henningsvær Rorbuer

Det avtroppende vertskapet Mariann og Tom Eilertsen sammen med Kristine Andreassen og Lasse Bjørback i Fast Hotels/Bjørback-gruppen

Fra 1. januar 2019 er det nye drivere av rorbuanlegget i Henningsvær.

Kristine Andreassen og Lasse Bjørback utvider sitt reiselivsengasjement i Lofoten ytterligere idet Fast Hotels tar over driften av Henningsvær Rorbuer. Ekteparet Mariann og Tom Eilertsen har overlatt nøkler og vertskapsrollen. 

I snart 40 år har ekteparet Eilertsen ønsket gjester fra hele verden velkommen til det autentiske rorbuanlegget ved veienden i Henningsvær. 

– Følg veien til du ikke kommer lengre. Da er du framme.
Veiangivelsen til Henningsvær Rorbuer er av den enkle sorten. Der veien som går gjennom fiskeværet slutter, ligger de røde rorbuene inni ei lita vik, på begge sider av et nes og videre bortover langs havet. Med noen få unntak, er rorbuene ekte, gamle «fishermen cabins» med tresifret tall i antallet år som er gått siden de ble bygget.

Takker gjestene
En del av driften ved Henningsvær Rorbuer har vært å skape liv i gamle og forlatte bygninger. Slik er driften og bygningsmassen stegvis utvidet gjennom tett på 40 år med turistdrift.
– Jeg må virkelig få takke alle gjestene som i realiteten har betalt for bevaring av en del av Henningsvær, en del av Lofoten. Hadde det ikke vært for turistene, ville ikke disse byggene vært her i dag, det føler jeg meg sikker på, sier Tom Eilertsen.

Fra årsskiftet tar Fast Hotels over drift, salg og markedsføring av det tradisjonsrike anlegget. Lasse Bjørback og Kristine Andreassen er majoritetseiere i Fast Hotels gjennom Bjørback Holding AS. Med overtakelsen av Henningsvær Rorbuer, økes deres engasjement innenfor reiselivet i Lofoten ytterligere. Bjørback-Gruppen er fra før av engasjert i: 
• Du Verden i Svolvær
• Fast Hotel Lofoten
• Fast Hotel Svolvær
• Rorbuanlegget Svolvær Havn
• Skrovabrygga
• Peppes Pizza Svolvær
• Einar Halstensen Catering
• Du Verden i Tromsø

I likhet med Rorbuanlegget Svolvær Havn, skal Henningsvær Rorbuer drives videre som egen enhet og merkevare – driftet av Fast Hotels.

Vertskap
Stian Lorentzen-Oftedal er tilsatt som driftsleder ved Henningsvær Rorbuer, og skal ivareta vertskapsrollen. Han har bakgrunn fra blant annet Anker Brygge. Lorentzen-Oftedal gikk tidligere i år over fra Peppes Pizza i Svolvær til Fast Hotels.
Stian Lorentzen-Oftedal blir driftsleder ved Henningsvær Rorbuer.

Det avtroppende vertskapet har følgende råd til vert Stian Lorentzen-Oftedal:

– Vær deg selv, vær en god veileder for gjestene og spill på lag med alle de gode kreftene som fins i Henningsvær, og det er ikke rent få, sier Mariann og Tom Eilertsen.

Starten
De har drevet Henningsvær Rorbuer siden tidlig på 1980-tallet. Oppstarten av reiselivsanlegget må nok kalles mer tilfeldig.
En i nær familie hadde noen venner fra Tyskland som ønsket å oppleve Lofoten.
– Han spurte om de kunne få låne den ene av enhetene i den første rorbua vi tok over. Og så hans venner igjen. Vi kan vel si at dette ble starten på Henningsvær Rorbuer. I utgangspunktet hadde vi tenkt å ha dette helt privat, mimrer Tom Eilertsen.

Etter det har det blitt mange timer i arbeidsklær med tommestokk, hammer og spiker. Resultatet er et rustikk og autentisk anlegg med den fantastiske beliggenheten ytterst i «værret».

Mat
Henningsvær Rorbuer holder åpent hele året, med kafé/restaurantdrift i sesongen.
– Henningsvær Rorbuer er godt innarbeidet med mange trofaste kunder. Møter og mindre konferanser er en viktig del av driften. Med selskaper som Du Verden, Peppes og Einar Halstensen catering «i familien», vil vi dra veksler på disse og tilby mat som en del av opplevelsen. Kafé/restaurant vil drives etter samme lest som Skrovabrygga med faste åpningstider i sesongen og mulighet for frokost, lunsj og middag for grupper hele året, sier Lorentzen-Oftedal.
Mariann og Tom Eilertsen er tilfredse med at Henningsvær Rorbuer drives videre med lokale hender på rattet.
– Vi ser alt Lasse og Kristine har fått til, og måten de engasjerer seg i lokalmiljøet. Vi tror dette er en veldig god løsning både for de, oss og Henningsvær, sier ekteparet.

Foto: Jan Eivind Fredly/ Aidem Media
Toppbilde: dDt avtroppende vertskapet Mariann og Tom Eilertsen sammen med Kristine Andreassen og Lasse Bjørback i Fast Hotels/Bjørback-gruppen​.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.henningsvar-rorbuer.no/