"ramsalt" rorbumiljø
i hjertet av Lofoten!

Lofotr Vikingmuseum

Et av høvdingsetene fra jernalderen i Nord-Norge.

Men det er bare på Borg at selve høvdinggården er funnet. De arkeologiske undersøkelsene i årene 1983-1986 avdekket uvanlig rike funn, bl.a. et hus som var hele 83 meter langt - det største som er kjent fra vikingenes verden. Høvdingsetet ble etablert ca 500 e. Kr., og forlatt rundt år 950. Den siste høvdingen på Borg var trolig Olaf Tvennumbruni, som etablerte seg på nytt på Island.

Flyttingen skyldes trolig indre stridigheter mellom høvdingene. Høvdingens hus er nå rekonstruert, og er del av «Lofotr – Vikingmuseet på Borg» – et stort anlegg som er et spennende møte med vikingenes verden.

vikingmuseet-Borg

Opplev det magiske lyset i Lofoten!

En av de tingene som de aller fleste bemerker seg når en for første gang besøker Lofoten, er de enorme variasjonene lyset og kontrastene lager.

Det er beskrevet i utallige bøker, magasiner og tidsskrifter dette med lyset og hvor vakkert og spennende det er, men vi våger å påstå at dette må oppleves på egen hånd.

Zoom inn, ved å trykke på bildene

Dykking / Snorkling i Lofoten

Lofoten har Europas antakelig klareste og reneste farvann.

Kyststrømmen, som uten stopp pumper det rene Atlanterhavs-vannet innimellom og forbi øygruppen, sørger for det særegne marine livet. I strømmene og på klippeveggene ligger tepper av bløtkoraller, som filtrerer det næringsrike vannet.

Dykkere opplever opptil 1,5 km sugende strømdykking i Raftsundet, eller fritt svev ved 50 - 200 meter høye vegger. Områder med sprekker og canyons, omkranset av vaiende stortare, som endeløse skoger ned mot den kritthvite korallsanden. Her ligger steinbiten og venter, og i Lofoten er de tallrike.

Dykking

 

Lofoten Golfbane

Spill golf i midnattsol med utsikt ut over storhavet

Like i nærheten har vi Lofoten golfbane som er en 9-hulls seaside linksbane som er lagt naturlig inn i terrenget. Plasseringen ved storhavet med fritt utsyn mot nord og midnattssola gjør banen til en spesiell opplevelse. Havet er vannhinder ved flere av hullene og sandstrender fungerer som naturlige sandbunkere.

På Lofoten Golfbane kan sola være følgesvenn 24 timer i døgnet. Den kjente golfbanearkitekten Jeremy Turner har designet banen. Golfbanen retter seg både mot profesjonelle brukere og grupper som bare ønsker å ha det moro -med useriøs skøy golfing! For de som har bedre tid, er det nybegynnerkurs hver helg i sesongen mai til oktober.

hull-4-lofoten-links