7 tips til aktiviteter for en
vennegjeng i Lofoten

Lofoten kan tilby et hav av fantastiske opplevelser for vennegjenger som søker eventyr og natur. Her er syv aktivitetstips som forhåpentligvis vil fylle turen deres med latter og gode minner.

Opplev naturens eget badeland i Lofoten. Coasteering er en aktivitet hvor dere svømmer, klatrer og hopper langs kystlinja, ikledd våtdrakt, flytevest og hjelm.

De to mest kjente surfestedene i Lofoten er stranda på Unstad og Flakstadstranda. Begge strendene arrangerer kurs, serverer mat og har utleie av surfeutstyr.

Bli med på en fantastisk opplevelse i store og raske gummibåter. Arrangørene skreddersyr gjerne turene etter ønskene til din gjeng.

Det kan være alt fra bølgerafting, fuglesafari, spekkhoggersafari, besøk til gamle fiskevær eller et strandhugg med grillet mat og god drikke under midnattssolen.

Ta med vennegjengen på en unik golf-opplevelse. Golfbanen på Gimsøya i Lofoten ligger rett ved storhavet med fritt utsyn mot midnattssola og er en av verdens mest spektakulære golfbaner.

Banen har 18-hull og har havet som naturlig vannhinder og sandstrender som naturlige sandbunkere.

Lofoten har mange løp med deltakere fra hele verden. Meld dere på triatlon, løpekonkurranser i fjellet eller vm i skreifiske.

Se et utvalg av konukurranser i Lofoten her (link til konk under aktiviteter)

6. Kulturelle opplevelser

I sommerhalvåret arrangeres det flere store festivaler i Lofoten som kan være verdt å planlegge turen etter. Det er noe magisk med store musikkopplevelser omringet av fantastisk natur. Lofoten har også flere museer, gallerier, og et akvarium dere kan besøke.

Link til museer, link til gallerier, link til festivaler, link til akvariet – alle under aktiviteter.

Trevarefabrikken i Henningsvær arrangeres det yoga flere ganger i uka. Her tilbyr de varierte yogaklasser i det de kaller Trandamperiet, en skjult oase i tredje etasje, med en fantastisk utsikt til havet.

For å være med på yogatimene kan du betale for drop-in, kjøpe klippekort eller månedlig medlemskap. Innimellom arrangerer de også yogaretreats som går over flere dager.