7 tips til aktiviteter for en
barnefamilie i Lofoten

1. Fjellturer for hele familien

Lofoten har noen av Norges mest imponerende fjell, og det finnes utallige stier som er egnet for hele familien. I Lofoten trenger du ofte ikke gå så langt for å få fantastisk utsikt.

(Linke til fjellturer i lofoten under aktiviteter)

2. Utforske strendene

Lofoten har et utvalg av vakre strender som passer perfekt for barnefamilier. Lek i sanden, bygg sandslott og ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet. Hauklandstranda og Uttakleiv er to populære strender som bør være på listen din.

3. Snorkling

Snorkleturer passer for de fleste, barn som voksne. Havet i Lofoten yrer av liv om sommeren, og med en sikt på rundt 20 meter er det ideelle forhold for å utforske undervannsverdenen. De guidede snorkleturene tar dere med på båttur til de flotteste snorklestedene.

(Linke til snorkling i lofoten under aktiviteter)

4. Jakt på nordlyset

Hvis dere besøker Lofoten om vinteren, bør dere ikke gå glipp av sjansen til å observere det magiske nordlyset. Dette er en uforglemmelig opplevelse for barna, som garantert vil bli fascinert av det dansende fargerike lyset på himmelen.

(Linke til nordlyssafari under aktiviteter)

5. Lofotakvariet

Ta med familien til Lofotakvariet. Her kommer dere tett på fisk og sjødyr. Alt fra sjøpølser og krabber til kveiter og skrei. Bli med på mating av selene og oteren. Akvariet har også en hyggelig og familievennlig kafé med en fantastisk sjøutsikt.

(Linke til akvariet)

6. Lofotr Vikingmusem

På Lofotr Vikingmuseum på Borg kan dere oppleve vikingtiden i et levende miljø. Her får dere hilse på mange ulike dyr, bli med på seiltur i vikingskipet, kjenne lukten av tjære og bål, spise vikingenes mat og høre deres historie.

Les mer på Lofotr.no

7. Dyrelivssafari

Ta med familien på dyrelivssafari hvor dere kan se sjøfugler, havørn og kanskje til og med spekkhoggere. Fra båten mates gjerne ørnene med fisk, sånn at dere får se dem på nært hold. Båtturen på dyrelivssafariene er gjerne en opplevelse i seg selv.

(Linke til fuglesafari under aktiviteter)